h

SP Velsen ‘overweldigd’ door verkiezingsuitslag

13 maart 2006

SP Velsen ‘overweldigd’ door verkiezingsuitslag

De verkiezingsuitslag van afgelopen dinsdag 7 maart dreunt nog steeds na bij de Socialistische Partij Velsen. Vanuit het niets eindigde de partij in Velsen als derde. In IJmuiden is de SP nu zelfs de tweede partij.

Ongeloof alom als op de verkiezingsavond in het oude stadhuis de eerste uitslagen binnenkomen. Niet alleen is Velsen Lokaal gedecimeerd, maar met de stemmen van 16 van de 32 stembureaus getelt, staat de SP op vier zetels en is het in stemmenaantal zelfs de tweede partij in Velsen.
Nadat álle stemmen zijn geteld, behoudt de SP vier zetels, maar wordt het in stemmenaantal voorbij gestreefd door de VVD. Desalniettemin een opmerkelijk resultaat voor deze jonge afdeling.

Lijsttrekker Mireille Koedijker: “We zijn ontzettend trots en overweldigd door het behaalde resultaat. De uitslag laat niets aan duidelijkheid te wensen over: de kiezer wil een ander, socialer beleid in Velsen.”

“We beseffen dat we nu een grote verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van onze kiezers. We mogen hen niet teleurstellen, of dat nu in een coalitie is of in de oppositie. We willen de kiezers in ieder geval hartelijk bedanken voor hun stem en het gestelde vertrouwen in ons. We zullen het zeker niet beschamen, daar kunt u van op aan!.”

“En voor wie één keer in de vier jaar stemmen niet genoeg is om een socialer Velsen te bevechten, die nodig ik van harte uit om zich bij de SP aan te sluiten. Samen kunnen we zo het geluid van de straat in de raad laten doorklinken. Kunnen we van een mokerslag een stormram maken!”, aldus een strijdbare Mireille Koedijker. Voor meer informatie: Secretariaat SP Velsen, Dinkgrevelaan 10, 2071 BP Santpoort-Noord, 023-5397574. Via e-mail: dewi@tomaatnet.nl.

U bent hier