h

Socialistische Partij beloont zes deelnemers Prijsvraag met een royaal gevuld voedselpakket

23 maart 2006

Socialistische Partij beloont zes deelnemers Prijsvraag met een royaal gevuld voedselpakket

Tomaten pakketDe Socialistische Partij Velsen organiseerde kort voor de Gemeenteraads-verkiezingen een prijsvraag waarmee mensen hun politieke instinct op de proef konden stellen. De partij stelde daarbij zes royaal gevulde manden met voedsel ter beschikking aan degene die het juiste aantal raadszetels èn het aantal uitgebrachte stemmen het nauwkeurigst wisten te voorspellen.

De Socialistische Partij, landelijk al een vertrouwde politieke kracht, deed in Velsen voor het eerst mee en haalde direct met vier zetels de raad. Daarmee werd de partij bovendien de op twee na grootste fractie in de gemeenteraad.

Rond de toetreding van de SP in de gemeenteraad van Velsen circuleerden de wildste geruchten. Zelfs optimisten dichtten de nieuwbakken partij maximaal twee à drie zetels toe. In werkelijkheid stelden niet minder dan 3471 stemgerechtigden hun vertrouwen in de nieuwe formatie en plaatsten daarmee vier SP-ers in de Gemeenteraad.

Aan de prijsvraag, die op zes weekmarkten voorafgaande aan 7 maart werd gehouden, is door 247 personen deelgenomen. Zij moesten het aantal raadzetels en het aantal te behalen stemmen zo nauwkeurig mogelijk raden.
De namen van de zes prijswinnaars luiden (in volgorde van de beste voorspelling): Elly van de Wensch uit IJmuiden, Els Vrijhof (Velserbroek), J. Eekelschot (IJmuiden), S. de Vries (IJmuiden), Hugo van Langen (Velserbroek) en Lorenzo Nederstigt (IJmuiden). Eén van de winnaars heeft de mand al aan een ander beloofd. De twee andere SP-winnaars schenken hun prijs aan de Voedselbank.

Alle winnaars hebben inmiddels een persoonlijke brief en de felicitaties ontvangen. De royaal gevulde manden zullen uiterlijk woensdagavond bij hen thuis worden afgeleverd. Mocht u hierover nog met de SP contact willen opnemen, bel dan: 023 539 75 74 of via de email: dewi@tomaatnet.nl. Alle winnaars, van harte proficiat!

U bent hier