h

Prijsvraag Socialistische Partij

27 februari 2006

Prijsvraag Socialistische Partij

De Socialistische Partij in Velsen houdt een prijsvraag waarmee mensen hun politieke instinct op de proef kunnen stellen. De partij looft zes royaal gevulde manden met voedsel uit aan hen die het juiste aantal raadszetels weet te voorspellen dat de SP op 7 maart in de gemeenteraad gaat veroveren.

De Socialistische Partij is landelijk al een heel vertrouwde en betrouwbare politieke kracht. Zo'n vijf jaar geleden was óok in Velsen de tijd rijp voor een eigen SP-afdeling, maar het initiatief was nog te pril om aan de verkiezing van 2002 mee te doen Gelukkig is daarin nu verandering gekomen. De partij is ook in Velsen inmiddels een vertrouwd gezicht op straat. Met 11.000 handtekeningen wist de actiepartij de ambulancepost voor Velsen-Zuid te behouden. Daarnaast maakt de partij zich sterk voor de belangen van de minst draagkrachtigen. Eerst met acties op straat en straks hopelijk ook met een nog onbekend aantal gedreven ‘bikkels’ in de gemeenteraad.

Vooral rond de toetreding van een nieuwe partij als de SP in gemeenteraad van Velsen circuleren de wildste geruchten en verwachtingen. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Helemaal gezien het feit dat ongeveer de helft van de kiezers hun keuze nog niet heeft bepaald. In elk geval lijken de ‘klassieke’ partijen, als de VVD, het CDA en de PvdA uit de gratie. In de ogen van velen hebben zij andermaal de verwachtingen niet waar gemaakt. Dat geldt ook voor Velsen Lokaal, die bij de laatste verkiezingen plotsklaps uitgroeide naar een fractie met 14 zetels. Die weelde en overeenkomstige verwachting kon niet worden ingelost.

De beantwoording van de prijsvraag, dus hoeveel zetels de SP na 7 maart a.s. in de gemeenteraad zal gaan halen, is dus nog niet zo’n simpele. Daar staat tegenover dat een zestal royaal gevulde manden met voedsel, van overwegend ‘tomaat-gerelateerde’ producten met een winkelwaarde van ongeveer 25 euro, voor díe zes inwoners van Velsen gereed staan, die over het beste politieke instinct blijken te beschikken. Het worden zo warempel nog spannende tijden in Velsen.
Bij de kraam van de Socialistische Partij op weekmarkt in IJmuiden (donderdag-ochtend) en Santpoort (vrijdag-ochtend) kunt u nog een prijsvraag formulier invullen. Tevens via het secretariaat van de afdeling, 023 5397574, kunt u een deelname formulier opvragen. Op dinsdag 7 maart, om 18.00 uur, sluit de termijn voor inzending definitief. Dan moet uw kaart in de bus liggen op de Dinkgrevelaan 10, 2071 BP Santpoort-Noord.

U bent hier