h

SP en KOP overleg over huidige Centrumplan

13 december 2005

SP en KOP overleg over huidige Centrumplan

Op uitnodiging van de SP afdeling Velsen is er maandag 12 december een bijeenkomst geweest samen met de Kleine Oppositie Partijen (KOP) om over het huidige Centrumplan van gedachten te wisselen.

Vijf leden van Groenlinks, waaronder de voorzitter en de fractievoorzitter, de fractievoorzitter van Democraten Velsen en de fractievoorzitter van de Christen Unie waren op uitnodiging van Frits Vrijhof naar de fractiekamer van Groenlinks gekomen om aan het overleg deel te nemen. Frits, die samen met afdelingsvoorzitter Mireille Koedijker de SP vertegenwoordigde, had de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid ook een uitnodiging gestuurd, maar daar helaas geen reactie op gekregen.

Tijdens het overleg heeft Frits uit een kunnen zetten dat SP afdeling Velsen een referendum zou willen om de bevolking haar mening uit te laten spreken over het huidige Centrumplan.

De SP is namelijk niet tegen een Centrumplan, maar wel tegen het huidige dat volgens de lokale afdeling een slechte financiële onderbouwing heeft en de huurders en eigenaren van de betrokken woningen onvoldoende bescherming krijgen. Dat terwijl er voldoende alternatieven zijn om deze woningen te waarborgen.

De andere aanwezige waren het hier in principe mee eens, maar hebben er een hard hoofd in of er in Velsen wel een referendum gehouden kan worden. Ze zijn in ieder geval van plan om een heel eind mee te gaan met de motie die de lokale SP afdeling gaat indienen wanneer zij in maart in de raad gekozen worden.

Uiteindelijk zal de raad pas in juni 2006 een definitieve beslissing nemen over het Centrumplan, dus is er nog ruimte voor eventuele vervolg overleggen en acties om de gemeente tot bezinning te laten komen. Tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag, die over het Centrumplan gaat, zal de SP in ieder geval duidelijk aanwezig zijn.

U bent hier