h

Bezwaar tegen de W.O.Z. waarde in Velsen

8 mei 2005

Bezwaar tegen de W.O.Z. waarde in Velsen

SP Velsen roept inwoners van Velsen op om bezwaar te maken tegen hun W.O.Z. waarde

Heeft u een eigen huis of huurt u een woning en heeft u geen computer met een internetverbinding.

De SP Velsen roept alle inwoners van de gemeente Velsen op om bezwaar te maken tegen de nieuwe W.O.Z. waarde van hun huis. De nieuwe W.O.Z. waarde zal in 2006 een grote invloed krijgen op uw uitgaven.

De inwoners van Velsen die een eigen huis hebben zullen het zeker merken bij het invullen van hun belastingaangifte wanneer het huurwaarde forfait ingevuld moet worden.

Voor huurders is de W.O.Z. waarde nog veel ingrijpender, minister Dekker is van plan om de huurprijs aan de W.O.Z. waarde te koppelen, waardoor huurders de komende jaren flinke huurverhogingen tot 4% te wachten staan bovenop de inflatie. De verhuurders mogen in het kader van de huurliberalisatie de huur van 20% van de woningen vrij geven. Hierdoor kan de verhuurder de maximaal toegestane huurprijs op basis van het nu bestaande woningwaardering systeem ( aantal punten) niet meer toepassen en zullen woningen geliberaliseerd worden.

Zowel de OZB als de waterschapsbelasting worden berekend aan de hand van de WOZ waarde. De WOZ waarde komt tot stand door uw woning te vergelijken met drie andere woningen, maar als uw woning slecht onderhoud heeft of op de nominatie staat om gesloopt te worden, wordt daar geen rekening mee gehouden. Tevens gaat men ook voorbij aan het feit wat voor een psychische druk deze onzekerheid bij een grote groep inwoners geeft. Moet ik nog schilderen behangen, is het nog de moeite om nieuwe vloerbedekking te leggen en dan hebben we het niet over de vragen wat gaat er met ons gebeuren waar moeten we naar toe. Als u de komende jaren niet vast wil zitten aan dit bedrag dien dan een bezwaarschrift in.

Om in bezwaar te kunnen gaat de Gemeente Velsen er voor het gemak maar van uit dat u een computer met internetverbinding heeft. Heeft u die niet dan zult u schriftelijk een aantal formulieren aan moeten vragen. De SP vindt dit waanzin.

Daarom staat de SP Velsen 17 mei voor u klaar in Buurtcentrum de Spil.

Op deze dag zullen een aantal SP leden u behulpzaam zijn met het bezwaar maken tegen uw WOZ waarde en u krijgt dan meteen uw Taxatierapport mee.

Kom dus op 17 mei naar Buurtcentrum de Spil. Frans Halsstraat 29 te IJmuiden

Tijden:
10.00 - 12.00 uur
13.00 - 17.30 uur
19.30 - 21.00 uur

U hoeft alleen maar het aangiftebiljet W.O.Z. waarde, het sofi-nummer en de geboortedatum van diegene aan wie het aangiftebiljet W.O.Z. gericht is mee te nemen, de rest wordt voor u gedaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SP Velsen Petra Bos 06 10741071 Peter Jongenelis 0255 526332

U bent hier