h

Als SP-Velsen waren we klaar voor de inspraak rond de begroting 2005.

3 december 2004

Als SP-Velsen waren we klaar voor de inspraak rond de begroting 2005.

Helaas geen inspraak!

Toch willen we laten weten hoe we over het een en ander denken, dus richten wij ons tot u .

In de hoop dat u ons geluid wilt uitdragen naar de Velsense gemeenschap.

Sinterklaas is weer in het land. Tijd voor presentjes, maar helaas niet voor de velsense burgers.

De kersverse wethouder Maks ontdekte tegen het eind van het jaar dat de portemonnaie leeg is.

Gelukkig zijn er zo'n 6000 inwoners die wel kunnen bijspringen.

Volgens diezelfde wethouder zit Velsen voor een dubbeltje op de eerste rang. Een stelling die hij afleidt aan het hebben van een zwembad met een beweegbare bodem.

Een zwembad dat in de bestaande vorm door de burgerij niet gewenst was. Waar tot het eind door 'Vrienden' bezwaar tegen aangetekend werd. Bezwaren gericht op een nieuw en duurder, inplaats van een gerenoveerd buitenbad, tot aan de uiteindelijke toegangsprijzen.

Het zwembad is voor veel burgers van Velsen nu al niet bereikbaar. Na de komende ingreep zal het slechts bereikbaar blijven voor een kleine elite. Dat mag niet de bedoeling zijn.

De door velsense burgers, in de loop der jaren, opgebouwde clubs, organisaties zijn het die de gemeente Velsen voor een dubbeltje een aantrekkelijk gezicht naar buiten hebben gegeven.

Dat gezicht dreigt nu geschonden te worden.

Velsen kan niet zonder Pieter Vermeulen museum, kan niet zonder zijn vertrouwde clubs en organisaties, door de eigen burgers opgezet en draaiend gehouden.

Ben je ze kwijt dan krijg je ze nooit meer terug.

De crisis moet opgelost zult u zeggen.Volgens ons ligt de oplossing in eerste instantie wel bij de veroorzaker ervan. Kijkt u eerst eens goed wat er in uw reservepotjes zit en zet een streep door alle onnutte uitgaven.

Mensen die schulden maken gaan onder curatele. Voor Velsen zou dat ook nuttig kunnen zijn. U houdt denken wij, liever zelf uw broek op.Een paar stevige bretels zult u daar wel bij nodig hebben.

Wij hoeven uw crisis niet op te lossen. Wij staan aan de zijlijn, een veilige plaats, zult u zeggen.

Wij vinden dat het geknutsel met tarieven om tot een sluitende begroting te komen geen echte oplossing zal bieden om uit de problemen te komen. U kweekt veel boosheid om het zacht te zeggen, onder uw burgers.

Het wordt tijd dat u samen met de burgers tot een reëel wensenplan voor onze gemeente komt.

Geen grote prestige objecten, om er maar één te noemen: het Centrumplan. Een plan dat absoluut geen draagkracht heeft onder de bevolking.Dat moet u duidelijk zijn geworden aan de weerstand van huurders en eigen-woningbezitters. Ook de Winkelstichting komt nu in het geweer en dat is toch een partij die u niet kunt missen. U heeft er vertrouwen in dat zij wel bij u terug komen. Een ingreep in hun bestuur schijnt wel nodig te zijn. Wie heeft er nou eigenlijk de touwtjes in handen? We hadden al grote vraagtekens bij de geboden inspraak mogelijkheden voor burgers, maar die vraagtekens kunnen we wel vervangen door uitroep tekens. Geen enkel vertrouwen dus!

Na de toegepaste bezuining op de Schouwburg blijft er ook maar een klein schouwburgje over en dat past toch niet in uw Centrum gedachte. Het zou verstandig zijn als de corporaties zich snel uit het monsterverbond terug trekken en samen met hun huurders de toekomst bepalen. Behoud van de huurwoningen en in overleg daar waar nodig verbeteringen of aanvulling realiseren.

Mensen willen veiligheid op straat, maar willen ook veilig wonen.

SAMEN EN LUISTEREN worden belangrijk voor de toekomst.

U bent door ons gekozen en dat moeten we gauw weer doen. U heeft nog even de tijd om te laten zien waar u voor staat.

Wij hopen dat de velsense burgers van deze periode geleerd hebben en weer POLITIEK gaan stemmen.

Wij zeggen STOP en staan dus aan de kant van de kleine oppositie partijen.

U bent hier