h

Overhandiging van het tomaten-pakket aan het 100e SP lid in Velsen

13 december 2003

Overhandiging van het tomaten-pakket aan het 100e SP lid in Velsen

Had de SP in Velsen een jaar geleden nog zo'n 60 leden, dit aantal is inmiddels tot over de honderd gegroeid. Afgelopen donderdag werd het 100e lid van de afdeling welkom geheten. Milka de Waart overhandigde aan Dennis Weijers uit Velserbroek het exclusieve SP tomatenpakket.

Harry Aukes, voorzitter van de SP in Velsen: "Dennis is niet alleen ons 100e lid maar met zijn 17 jaar ook een van de jongste leden. Zo'n 10 procent van onze leden is jonger dan 28 jaar en daar ben ik erg blij mee. Het toont aan dat jongeren wel degelijk geïnteresseerd zijn in politiek. Bovendien kunnen ze een heel eigen bijdrage leveren. ROOD, de landelijke jongerenafdeling van SP, organiseert allerlei activiteiten, van scholingen tot acties tegen globalisering of de woningnood onder jongeren. Ik hoop dat wij binnenkort kunnen zeggen dat ROOD ook in Velsen actief is."

De SP organiseerde op 10 december in de Koe in Velserbroek een jongerenavond voor iedereen, SP lid of niet, ROOD jongere of niet. Op deze manier wil de SP nog meer jongeren betrekken bij de politiek. Gast deze avond was Mara van Limbeek van ROOD Haarlem. ROOD Haarlem organiseerde de afgelopen maanden enkele succesvolle acties om de gevolgen van de woningnood voor jongeren onder de aandacht te brengen.

U bent hier